Money Reimagined: Bitcoinin varoitus keskuspankeille

Bitcoinin nouseva hinta heijastaa uskon vähenemistä olemassa olevaan rahoitusjärjestelmään. Ottaako Christine Lagarden kaltaiset keskuspankkiirit huomion?

Toinen viikko, toinen elämä:

Yhdysvaltain presidentti syytti jälleen. COVID-19: n maailmanlaajuiset kuolemat ovat lähellä 2 miljoonaa. Bitcoin nousee ennätyskorkealle yli 42 000 dollarin, putoaa nopeasti melkein alle 30 000 dollariin ja aloittaa sitten myöhäisen viikon rallin yli 36 000 dollaria.

Samaan aikaan salausyhteisö on kamppaillut eräiden kiistanalaisten sääntelyehdotusten kanssa, jotka vahvistavat Yhdysvaltojen valvontaa maailmanlaajuisista Bitcoin Up digitaalisen valuutan transaktioista.
Tilaa Money Reimagined -uutiskirjeemme taloudellisista häiriöistä.

Rekisteröitymällä saat sähköpostiviestejä -tuotteista ja hyväksyt ehdot ja tietosuojakäytännön.

Tämä on tämän viikon „Money Reimagined“ -podcast-jakson aihe. Puhumme Christopher Giancarlo, Commodities Futures Trading Commissionin entisen puheenjohtajan ja Marvin Ammorin kanssa, kuuluisa digitaalisten kansalaisoikeuksien asianajaja, joka on nyt Uniswapin pääasianajaja, siitä, miten salausteollisuus ja sääntelyviranomaiset voivat tehdä enemmän yhteistyötä rakentavien innovaatioiden mahdollistavien sääntöjen suhteen .

Mitä se tarkoittaa, kun talouden voimakkain nainen nuhtelee sinua?

Christine Lagarde: „Ne, jotka ovat olettaneet, että [bitcoin] saattaa muuttua valuutaksi, on pahoillani, mutta se on etu. Ja se on erittäin spekulatiivinen omaisuus, joka on harjoittanut hauskaa liiketoimintaa ja mielenkiintoista ja täysin tuomittavaa rahanpesutoimintaa. “
Antoiko Euroopan keskuspankin presidentti bitcoinille vain aikakatkaisun? Vai onko rangaistus vielä tulossa? Näiden Reutersin verkkotapahtumassa keskiviikkona esittämien huomautusten aikana Lagarde vaati salauksen sääntelyä „maailmanlaajuisesti“.
Bitcoin on häiritsevä voima, joka vaatii huomiota. Joten tällaiset kommentit eivät välttämättä ole huonoja. He ehdottavat, että globaalin rahajärjestelmän taloudenhoitajat ymmärtävät nyt, etteivät he voi enää sivuuttaa sitä pelkänä nollan uteliaisuutena. Nouseva hinta on asettamassa bitcoinia keskuspankkien tutkoihin.
Kysymys on, ymmärtävätkö Lagarden kaltaiset korkean tason rahaviranomaiset todella, miksi heidän pitäisi ottaa asia vakavasti. Saavatko he, että se lähettää viestin järjestelmänsä epäonnistumisista, joka on tehnyt rahoitusvarojen omistajista upeasti varakkaat vuodessa, jossa sadat miljoonat ovat kärsineet ennennäkemättömistä vaikeuksista?
Lagarde on itse asiassa ollut tietoinen salausinnovaatioiden kannattaja sekä Kansainvälisen valuuttarahaston johtajana että nyt EKP: ssä. (Hän on digitaalisen euron kärjessä.)

Joten miksi nyt ravitaan pois vanhat, vivahteettomat bitcoin-kritiikat, jotka ovat epäilemättä totta, mutta enimmäkseen merkityksettömiä?

Laaja poikkileikkaus bitcoinereista suhtautuu myönteisesti selkeään, kansainvälisesti johdonmukaiseen sääntelyyn, jolla torjutaan pahat pojat ja tehdään salaus turvalliseksi hyville kavereille. Mutta jos prioriteettisi on rahanpesun torjuminen – pikemminkin kuin taloudellisen osallisuuden lisääminen -, käy ensin biljoonien dollareiden perässä „hauskassa liiketoiminnassa“, jota rahavirran pankkiirit ja asianajajat helpottavat.
Kyllä, bitcoin on „spekulatiivinen“ (vaikka alla oleva kaaviossamme voi olettaa, että siitä on tullut vähemmän.) Ja kyllä, se on „epävakaa,“ omaisuuserä „ja huono laskentayksikkö / vaihtoväline. Mutta hyvin harvat tietoiset markkinaosapuolet odottavat enempää. He lyövät vetoa siitä, että siitä tulee „digitaalinen kulta“, tuleva suojaus rahataloudellisia häiriöitä vastaan. Kunnes riittävän laaja sijoittajapohja uskoo siihen, se pysyy epävakaana ja on yleensä hyödytöntä päivittäistavaroiden ostamiseen.