Technische factoren suggereren dat Bitcoin nog steeds in een stierenloop is, zelfs na een scherpe uitverkoop van 18.476 dollar.

Nadat de Bitcoin (BTC) prijs plotseling daalde van ongeveer $18.500 naar $17.200, begonnen sommige handelaren zich af te vragen of er een lokale top was gevormd, maar er zijn meerdere factoren die suggereren dat de bull run nog steeds intact is.

Na de initiële pullback toonde BTC voortdurend extreme volatiliteit wat de marktonzekerheid aantoont.

De vier factoren die laten zien dat de dynamiek van Bitcoin sterk blijft, zijn de instroom van walvissen, een sterke marktrespons, veerkracht boven elk walviscluster en een hoge open belangstelling.

Walvissen verkopen geen grote hoeveelheden BTC

Volgens gegevens van CryptoQuant verkopen de walvissen geen grote hoeveelheden BTC. Deze trend is opmerkelijk omdat Bitcoin een zwaar meerjarig weerstandsniveau van 18.000 dollar test.

Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, zei dat de Exchange Whale Ratio laag blijft. Gezien de relatief lage verkoopdruk van walvissen, zei Ju:

„Lieve $BTC-kortingen, Je mag me een maanjongen noemen, maar helaas zal er geen massale dumping zijn zoals in maart van dit jaar. Exchange Whale Ratio (90-dagen MA) is nog steeds erg laag. Lange termijn bullish is onvermijdelijk.“
Als de verkoopdruk van mijnwerkers en walvissen op korte termijn laag blijft, kan BTC voldoende vuurkracht hebben om een bredere rally te starten.

Bitcoin blijft veerkrachtig boven belangrijke walvisclusters

Whalemap, een marktanalysebedrijf dat walvissen opspoort, heeft een soortgelijke trend gevonden. De analisten zeiden dat de walvissen zich gedurende heel november bij BTC hebben opgehoopt De prijspunten waarvan de walvissen BTC hebben gekocht.

In de nabije toekomst zal de belangrijkste steun van de walvisclusters voor Bitcoin 16.411 dollar bedragen. Zolang BTC stabiel blijft boven het $16.400 steungebied, zal de stierenrennen waarschijnlijk standhouden.

Een walviscluster vormt zich wanneer walvissen Bitcoin kopen tegen een bepaald prijsniveau en ze niet naar elders verplaatsen. De analisten leggen uit:

„Bubbels geven de prijzen aan waarvoor de walvissen BTC hebben gekocht die ze nu in handen hebben. Bubbels visualiseren ook de ondersteuningsniveaus. De vorige keer stuiterden we van 15.762 dollar en hadden we een prijsstijging van 15%. Gaat de nieuwe zeepbel bij $16.411 ook deze keer standhouden?“

Sterke marktrespons na een steile terugtrekking

Naast gunstige walvisgegevens die de veerkracht van Bitcoin weergeven, is elke grote dip in de afgelopen 24 uur snel opgekocht.

Op 18 november daalde de Bitcoin tot $17.215 en $17.284, waarbij grote terugtrekkingen van de $18.520 piek werden geregistreerd. Toch herstelde BTC zich bijna onmiddellijk na elke kleine correctie en stabiliseerde het merendeel van de tijd boven de $17.600.

De open belangstelling groeit

Uit gegevens van Skew blijkt dat de open belangstelling voor de Bitcoin-futures-markt toeneemt. De open belangstelling van de termijnmarkt toont de som van alle lange en korte contracten.

Een hoge open belangstelling betekent meestal dat er een significant groot aantal handelaren is die speculeren op de prijs van de Bitcoin.

In de nabije toekomst betekent dit dat grote prijsbewegingen onvermijdelijk zijn. Of de volatiliteitspiek de BTC zou doen stijgen of een diepe correctie zou ondergaan, is nog maar de vraag.

Echter, gebaseerd op de optimistische walvisgegevens en de sterke reactie van de markt op grote dips, is de kans op de volgende volatiliteitspiek die de Bitcoin begunstigt groter.